pátek 12. června 2009

Maxidek Rotaflex Triatlon Orlík 2009

No teda jestli do příštího roku přibude ještě nějakej sponzor, tak se mi ten nadpis už nevejde na jeden řádek.

Ale k věci. Po delší době si dneska střihneme recenzičku na závod. A konkrétně na MAXIDEK ROTAFLEX Triatlon Orlík 2009, který v mém případě sehrál roli letošního triatlonového otvíráku. Byl jsem tam už loni a tak si snad můžu dovolit i lehké srovnání.

Přijel jsem kolem poledne a zjistil jsem, že ve Štedroníně panuje obstojná kosa a deštové přeháňky byly rozhodně na pořadu dne. V ten samý termín byl i 1/2IM v Mělicích, tak jsem se aspoň utěšoval tím, že oni si zimy užijou víc a já už po hodině a půl budu srkat čaj s rumem a pivko. No, ale abych pravdu řekl, tak chladné počasí je rozhodně lepší než letní třicítky a já takové počasí při závodech určitě upřednostňuju, takže pohoda.

Parkoviště bylo ještě hodně prořídlé a tak jsem se zaregistroval a v přilehlé jídelně jsem se pěkně nadlábnul. Až jsem se začal obávat, abych to za ty dvě hodiny strávil a nemusel ve vodě potupně krmit vorvaně. Času bylo ještě dost, tak jsem se šel na chvíli natáhnout a přichystat věci. Než jsem výbavu odnesl do depa, tak jsem se ještě lehce dvacet minut rozklusal a šlo se na rozpravu. Pak už to odsejpalo v rychlém sledu. Natáhnout neopren, trochu se rozplavat a číhat na startu. Ve vodě to šlo díky neoprenu pěkně a zrovna když jsem si říkal, jak mi to pěkně plave, tak jsem zkontroloval bojku a byl jsem tak dvacet metrů mimo směr. Kurňa, na to si budu muset dávat bacha. Ke konci mě už zábly prsty u nohou, ale břeh se už blížil. Pozitivní bylo, že jsem nemusel dávat žádný prsa. Stejně by to ani moc nešlo. Výběh do depa s neoprenem na nohou nebylo to pravý ořechový, takže příště ho sundám už dole u vody. Divný bylo, že plaveckej čas jsem měl vyrovnanej s loňskym a to jsem určitě plaval rychlejš. Asi bylo delší plavání. Stejně by mě zajímalo, jak to organizátoři vyměřujou. Asi nijak a prostě tam ty bojky nasázej jen tak od oka. Nevíte někdo, jak se to dělá?

Vodička studená, to je moje potěšení, ...

První depo v pohodě a hurá na horákovi do lesa. Trať mi přišla od loňska nějak zarostlejší trávou. Při stoupáních to klouzalo a při cestě dolů taky, kolo mi každou chvíli ustřelilo, šutry lítaly na všechny strany a zatáčky se často projížděly smykem. No adrenalin parádní. Až se divím, že jsem si někde nerozbil držku. Jak jsem vylezl z vody něco před půlkou startovního pole, tak se na kole pěkně závodilo a furt bylo koho dojíždět. Rozhodně větší zábava než ta loňská stíhačka. Asi v půlce kola se spustil déšť, kterej to všechno ještě pěkně okořenil. Do depa jsem vjížděl jak jinak než smykem s úplně zasranejma brejlema a málem jsem netrefil vjezd. Každopádně kolo o dvě minuty rychlejš než vloni.

Druhý depo taky v pohodě. Trochu problém byl, že jsem vysosnul na konci kola gel s tím, že ho zapiju na běhu na občerstvovačce. Ale ouha, oproti loňsku žádná nebyla, tak jsem to se slepenou hubou musel doběhnout až do cíle. A to jsem měl v depu připravenej bidon, já truhlík jeden. To se dalo čekat, že v tom počasí se nikdo občerstvovat nechce. Proti loňsku mi to běželo o poznání rychlejš i když do toho krpálu jsem takticky šel. Seběhy k vodě byly celkem zajímavá kapitola, protože na mokrym asfaltu to dost klouzalo a chtělo to trochu opatrnosti, aby člověk nehodil tygra. V cíli byl čas běhu o další dvě minuty rychlejší. Tradiční melouny a banány přišli k duhu. Co mi ale moc k duhu nešlo byl připravenej ionťák. Byl slanej, asi nějakej regenerační, a na to nejsem zvyklej. Jak jsem měl žízeň, tak jsem tam skoro litr poslal a žaludek začal protestovat. Příště víc rozvahy hochu a nelejt to do sebe tak pod tlakem.

Celkově 30 flíček a o 4 minuty lepší čas, což je celkem příjemnej posun z loňskýho 57. Ale zdálo se mi, že letos byla slabší špička, jejich škoda ;-). Asi bylo hodně lidí v Mělicích a Poděbradech a některý určitě odradilo počasí. Měl jsem v plánu večer posedět v hospodě s dalšíma lidma, ale nějak mi ta vypitá orlická voda neudělala dobře a po večeři a pivku jsem to šel zalomit. Ono to stejně na nějaký vysedávání a diskutování nevypadalo. Takže celkově bych to zhodnotil jako povedenej začátek sezony a i když to letos bylo pojato trochu střídměji, tak závod to byl pěknej, organizačně zvládnutej, bez žádnejch viditelnejch problémů a zádrhelů.

Snad jen jeden námět bych pro organizátory měl. Bylo by vhodný lidi na trati a kolem depa co ukazovali směr navlíct příště do reflexních vest nebo do jednotných triček. Jednak se tak eliminujou případný šprýmaři, co by vás chtěli poslat na druhou stranu a směřování kolem depa se taky dost zpřehlední.

P.S. Tu fotku jsem si dovolil vypůjčit od Renatice, tak mě snad nezažaluje o autorský práva. Díky.

Výsledky jsou tady.

A na fotky je možné kouknout tady a tady.

3 komentáře:

Vl001 řekl(a)...

Triatlon je sport do teplíčka, ne do podzimních plískanic:-) Já prostě závidím australanům. Jo, ti mají panečku podmínky..

Renda řekl(a)...

A nezačíná jim tam teď náhodou zima? To teď budou serfovat na zimních modelech. :-)

Jiří Bulan řekl(a)...

Vyměřit plaveckou trať můžou jednoduše, vzít loď a gpsku...