pondělí 20. února 2012

Offtopic: Černý Petr radí jak udělat kariéru

Na tohle vás prostě musím upozornit, aby se třeba nestalo, že byste tuhle knížečku minuli a ochudili se tak o možnost několikrát se fakt pořádně chytit při smíchu za břicho.

Naposledy jsem na sebe ve vlaku upozorňoval nemístným smíchem a chrochtáním, když jsem četl první díl dneska už snad hexalogie Mládí v hajzlu o legendárním Nicku Twispovi a jeho věčných problémech s OLE. Už je to pár let a od té doby se mi do ruky dostávaly knížky spíš lehce humorné, než nějakej těžkej kalibr. Nicméně shodou různých okolností se mi do rukou dostalo dílko „Černý Petr radí JAK UDĚLAT KARIÉRU“. Řekl bych skoro povinné čtení pro ty, co už pár let pracují v nějaké mezinárodní korporaci nebo aspoň nějaké větší firmě lokálního ražení. Tahle knížka s drsností, syrovostí a těžce úderným humorem, odhaluje život v těchto monstrech na business všeho ražení.


Na začátku se člověk potrénuje v důležitých slovech, kterým je třeba perfektně rozumět a umět je každodenně v pracovním procesu používat. No a pak už to jede ráz na ráz. Kapitoly jako Hledáme práci, Dobýváme první úspěchy, Šéfujeme, nás provedou každodenním panoptikem toho, co se za zdmi korporace děje a na co je potřeba se důkladně připravit. Když jsem knížku po přečtení zavíral, tak jsem musel uznat, že všechno je bohužel krutá pravda a i já jsem už pěkně tou kancelářskou prací zdeformovanej a menší anarchie v pracovním procesu jistě nebude na škodu J

3 komentáře:

12HonzaDe řekl(a)...

No to se tesim.. hned na to "juknu" :), dik za tip, vypada to na peknej narez.. 12:)

Anonymní řekl(a)...

snad to tu nečte tvůj chiefo :-)
Láďa S.

Unknown řekl(a)...

I já si to stáhla a super.
Také od té doby koukáš, z kterého rohu televize teče čokoláda a jogurt? :o)