úterý 14. února 2012

Krakonoš a B7 – první krok je …

… samozřejmě první krok je mít pořádný krosovky v kterejch člověk vydrží jít a běžet a jít a běžet a jít a jít a běžet taky a to po hodně fakt hodně dlouhou dobu. Docela mě pobavila instrukce na webu B7, kde se píše: „náhradní baterie do čelovek (nepoužívejte dobíjecí ale kvalitní jednorázové – alkalické, někteří půjdete 2 noci)“, no tak daleko to snad nedojde.

Trochu paradoxně jak už dlouho běhám, tak krosovky vůbec nepoužívám. No teda popravdě řečeno, v roce 2003, když jsem začínal běhat a v ničem jsem se nevyznal a nebylo se pořádně koho zeptat (to teda fakt ještě žádné Behej.com nebylo), tak jsem naběhnul do nějakého obchodu a za 3500.- koupil Adidasky. Ty nejlepší a nejhezčí co tam měli. Pak jsem v nich celej semestr lítal v Braníku a Podolí na asfaltu podél Vltavy abych posléze zjistil, že to jsou krosovky a tedy určené do úplně jinýho terénu. No jenže na jiný nebylo a tak se nedalo nic dělat a než bylo na první Mizuna, tak jsem je na tý silnici úplně vyrasil. Nu což, začátky byly těžký J.

To teď je to jiný kafe. Firem spousta, sortiment širokej až hrůza a tak jsem na to šel svojí oblíbenou metodou. Nejdřív jsem si položil otázku, která firma je pro mě osobně synonymem trailu (čti, která mě nejvíc marketingově zmasírovala). A to je pro mě Salomon. No a pak už jen vybrat model. Pár parametrů jsem měl, a když se k tomu ještě přidala sezonní sleva, tak to vyhrály:


Tak tak. Salomon XR Crossmax Neutral.
Budu muset hodně chodit na závody SABZO do Krčáku abych je pořádně zajel a na Krakonoše už byly v plné kondici. Už se na to těším náramně.

13 komentářů:

Máček řekl(a)...

Do terénu je Salomon nejlepší volba, paráda :)

R V M řekl(a)...

Zagůglil jsem trochu a lepší volba asi není. Na jednom webu píšou: "Dokonale propracované a designově jedinečné univerzální běžecké boty pro pány." :-)
Jinak koukám na výběr závodů. Ty se do těch trailů chceš letos pěkně "vopřít"! Držím palce!

Running Shadow řekl(a)...

Absolutne nesouhlasim, tyhle traktory se vubec nemohou rovnat s LaSportiva CrossLite :)))
V kazdym pripade ale, at to beha!

R V M řekl(a)...

LaSportiva CrossLite:
v ČR k dostání pouze po internetu z USA. Bez vyzkoušení dost naprd.
Nebo mě někdo vyvede z míry a dá tip na kamenný obchod?

12HonzaDe řekl(a)...

Clovek se stale uci..:)
Ja jako spravny sporilek:) kupuju v akcich od znamych znacek, co me zmasirovali:), aby me netlacily v obchode a aby se mi libily. Takze mam stasi Mizuna Cabrakan a novejsi Asics, jak odpovidam na dalsi dotaz ohledne typu -- rikam oboji oranzove:). :).
Drzim palce, 12:)

Running Shadow řekl(a)...

RVM: La Sportiva je myslim italska znacka. Myslel jsem ze by mohly byt v Evrope lepe k dostani ... jinak samozrejme vse mysleno v dobrem :)

Na pohled, bez moznosti ozkouseni se mi jinak strasne libi Inov-8 Xtalon 160 a Bare-Grip 200.

12HonzaDe řekl(a)...

Tusim La sportivy mivali v nabidce v Hudy Sportu, aspon kamos to rikal.. 12:)

1bubobubo řekl(a)...

La Sportiva je opravdu italská značka, ale ještě jsem ji v běžeckém obchodě v ČR neviděl :-( Jinak používám značku Inov-8 (byla to zkušební koupě :-))a jsem s ní max.spokojený - jsou to specialisti na boty pro orientační běh a to je většinou dost dobrý trail a cros :-)) Ať ti dobře Salamony slouží a Ty užiješ si všechny naplánované běhy :-)

R V M řekl(a)...

No koukám na obrázky LaSportiva CrossLite a líbí se mi čím dál tím víc-moc pěknej design.
Já plánuju crossovky nakoupit až v dubnu, v květnu, takže sbírám tipy a zkušenosti. Jednou jsem se spálil s Adidas Kanadia.
Jinak samozřejmě jde jen o "boty", stejně člověk napoprvý nekoupí to pravé nikdy.
(Tím myslím sebe, ne Rendu :-)
Každopádně přeju v těch nových Salomonech alespoň 1000 krásnejch kilometrů!!!

Advid řekl(a)...

Tady je docela nový test z časopisu Trail Running. Obrázky jdou stáhnout z galerie v plném rozlišení. Nechám to tam chvíli, protože nejsem autorem. :-)

https://www.dropbox.com/gallery/46503894/1/TrailRunning?h=0350eb

Kdyby byl zájem, je tam i velký test kompresních fuseklí, nepromokavých bund a batůžků a ledvinek. :)

Renda řekl(a)...

Jo ty La Sportivy vypadaj fakt pěkně. Ale chce to zkusit naživo, přes internet bych si to nelajsnul.

Anonymní řekl(a)...

Devce:
Byla, resp. ještě jsem hrdou majitelkou 4 párů trailových Salomonů a co je na nich nejlepší? že nemají šňůrky, ale takový to rychlo zatahování. Další plus byla podrážka, ale co se týče kvality svršku, tak hrůza. Všechny čtvery šly zhruba po půlroce do kytek:) Nejsou na vyhození, ale prostě je mám děravý, vždy na stejném místě, případně se prodře zavazovací šňurka nebo to poutko, pokud není umělé. Teď už mám druhé, v příspěvku nahoře vzpomínané, goretexové Adidasy Kanadia GTX a jsem s nima max. spokojená.
Salomon opravdu dokázal "zblbnout" trailovou běžeckou veřejnost skvěle:) Krásný design, za ještě krásnější ceny, kvalita v mých očích ovšem pokulhává.

Anonymní řekl(a)...

Rendo, ty vole :-), to hlavní pro ty dva závody přeci nésou boty, ale kilometry. Krosíky v Krčáku tě nevytrhnou. Až začneš trochu polikat kilometry, dej vědět, něco delšího tady zaběhnem, ať není nuda. Mimochodem o té K100 uvažuju taky. Alles gute
Láďa S.