čtvrtek 26. května 2011

Vyhnat myši a houby z neoprenu

Tak a už je to tady. Triatlonová sezona už je celá nedočkavá, aby se pro mě mohla rozjet tuhle neděli v Poděbradech. Za poslední týdny jsem toho teda fakt moc nenaplaval a tak bylo potřeba alespoň prověřit, jestli přes zimu do neoprenu nenalezly myši a nezačaly tam řádit houby. Hlavní bylo, že z hladin jezer už zmizely zimní chcíplé ryby, tak se člověk nemusel obávat, že by si nějaký takový dáreček nahrábnul. Využil jsem rodinné akce a po menším obědě a pivku jsem to vzal rovnou k jezeru. Zrovna panovalo letní vedro, takže podle očekávání jsem se postaral o menší zábavu tuleňům, co se povalovali na pláži. Jako bonus byl fakt, že na druhé pláži probíhaly hasičské závody, tak to bylo i se startovním výstřelem.

Do neoprenu to šlo hladce a voda ani nebyla moc studená. To byl pocit. Mít celé jezero pro sebe, plavat si kam chci a nemuset v bazénu bojovat o dráhu. Akorát mě trochu překvapilo, že mi šly nějak nahoru nohy a ne a ne je dostat pořádně pod vodu. Asi jsem si neměl před skokem do vody tak uprdnout.  A nebo spíš nezanedbat napouštění vody do neoprenu. Dal jsem si pár stovek metrů a byl jsem spokojenej. V neděli v Poděbradech to bude s neoprenem, to už je teď jistý, tak se plaveckej výpadek snad tak neprojeví.


Tak takhle bych si to představoval pokaždý. Nikde nikdo.

Poté co jsem ze sebe ten vynález strhal, tak jsem skočil na kolo a dal si ještě 30km přechod. To se bude taky hodit. Už se nemůžu na neděli dočkat, to zas bude maso, ale krásný.

6 komentářů:

Advid řekl(a)...

Taky se chystám na vytáhnutí neoprenu. U nás jsou ale spíš pavouci. :-)

Anonymní řekl(a)...

No hlavně aby se neopakovala maratonská ostuda :-)
Honza Kavalír

Martina řekl(a)...

Vcera ve 30° jsem potkala nekoho v neoprenu ve venkovnim plaveckem bazenu :) Asi taky pojede do Podebrad.. :)

Martina řekl(a)...

Zapomnela jsem dodat, ze voda mela 27° :)

Majk řekl(a)...

Ty jo taky bych mel, ale me asi nezbyde jak rika socketka oxidovat nekde v bazenu...

Šewy řekl(a)...

Majku, hybaj do Vltavy. :)