středa 29. června 2011

Zase se brzo sprcne chlíst s prasetem

Nejen náruživí zoologové zkoumající vzájemné křížení různých živočišných druhů, ale i triatlonisté nejrůznější výkonnosti, pohlaví a orientace by si neměli nechat ujít ten okamžik, kdy spolu budou zase po roce na jednom místě  obcovat chlíst a prase. A to bude, považte, už 16 července 2011.

Osobně jsem se tohoto mimořádného sportovně přírodovědného experimentu účastnil už několikrát. Třeba v letech 2009 nebo 2010 a musím konstatovat, že kdo si to nechá letos ujít tak o hodně přijde.

Tratě jsou víc než přitažlivé a zdolatelné pro nejširší veřejnost. Nejdřív se plave v rybníce, kde délka trati je rok od roku silně variabilní a přihlíží se k plaveckým kvalitám účastníků. Pak si člověk užije rychlosti při cestě do Kutné Hory, aby se pak při stoupání zpět k Chlístovicím pěkně zahřál, před dvojitým běžeckým dobýváním kopce kde dřív snad stálo i nějaké to opidum nebo co.

Honza Kavalír za organizátory opět slibuje pěkné posportování. A hlavně, doběh závodu je skoro do dveří od hospody, kde na závodníky bude čekat pivo a na dvorku pak tolik populární pečená prasátka.

Takže až se vrátíte ze všech těch Otrokovic, Klágenfurtů a Rothů a dříve než zase zmizíte do Regensburgů a na další kratší taškařice v Čechách, tak navštivte web závodu www.zeleznychlist.cz, registrační formulář už na vás čeká.

Ne jeden, ale hned dva podobné exempláře budou po závodě k dispozici pro doplnění vydaných kalorií

1 komentář:

Honza Kavalír řekl(a)...

Rendo díky za tuhle krásnou agitku :-). Pokud jsi u nás milý sportovní nadšenče ještě nebyl, tak věz, že závod je jen taková záminka, abychom si bez výčitek svědomí mohli pak dát to prasátko a nějaké to pivko. A protože už ta mrch metabolismus nepálí jako dřív, je potřeba nejdříve nějakou tu energii vydat.

Tak doufám, že 16.7. na viděnou v Chlístovicích