neděle 11. dubna 2010

Jupí, další osobáček ve štrozoku.

Tralala, lalala. Když se daří, tak se daří, aneb železo je potřeba kout dokud je žhavé. Po vydařeném půlmaratonu v Praze jsem stále cítil obstojnou formičku, kterou jsem ještě lehce jistil tréninkem. V pátek jsem byl v Casri na stanovení laktátové křivky z které bylo pěkně vidět, že bych ty desítky mohl momentálně běhat někde v tempu 4:20/km a vydržet to až do cíle. A co čert nechtěl, zrovna hned na neděli vyšla desítka v Nymburku. Desítečka je to pěkná, rychlá, a když je pěkné počasí, což letos teda bylo, tak se tam dají střihnout pěkné časy. V zimě jsem teda spíš plánoval půlmaratón v Bakově, ale v sobotu se sázely brambory, takže zbyl Nymburk. Nakonec osobák na půlmaratón se mi letos už zadařil, tak jsem teda jel zkusit štěstí do Nymburka. V sobotu jsem ale aspoň ještě zaskočil v Čelákovicích do bazénu a mile jsem byl překvapen, že jsem odplaval neohrožován prsařema dva kiláky v kuse v příjemném tempíčku. Konečně se snad začíná pozitivně projevovat ta ranní vstávací tortura na plavecké tréninky.

Opouštíme blaho tartanu a jde se na asfalt.

Hnedka od startovního výstřelu jsem cítil, že dneska by to mohlo jít. První kilák se běží na tartanu a mezičas 4:21 věštil dobrej začátek. Šlo to jak po másle. Každej další kilometr ve stejném tempu a pětka za 21:52. Hmm, tak to by šlo. Dál jsem radši mezičasy nesledoval a soustředil jsem se jen na dýchání, které mě tentokrát podrželo a nenechalo mě ve štychu jako už tolikrát. Na osmičce už jsem se teda pekelně těšil do cíle. Naštěstí poslední úsek se běží zase na tartanu a tam se to teda finišuje. Už když jsem vbíhal na staďák a Ivo Domanský hlásil průběžný čas, tak jsem věděl, že osobák se chvěje. Po menším finiši do cíle se stopky časoměřičů zastavili na 43:51. A to bylo radosti na starém bělidle. Novej osobák na desítku po čtyřech letech. To nám ta sezóna letos pěkně začíná. Pomalu si začínám kacířsky myslet na osobák na PIMu. To ale bude jinačí maso, protože tam asi deset stupňů a bezvětří nebude.

Je to tam a ani to moc nebolelo :-)

Jo a letos byl účastnický rekord. 121 lidí.
Výsledky tady.

5 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

hezky Ti to běhá, fakt hezky.

Renda řekl(a)...

No sice to hezky běhá, ale letos jsem zatím nedal ani jedno pořádný kolo. Pokud nepočítám 80km na silničáku a jednu vyjížďku na horákovi na otlačení prdele. Budu se tomu muset začít intenzivně věnovat, jinak bude na závodech krušno bolavo :-).

ironman řekl(a)...

Kdyz sem te na dobehu zahlid, rikal sem si, ze to asi bude osobacek, gratulace IM

Anonymní řekl(a)...

Tak hurá, vypadá to na velmi dobrou sezónu. Jestlipak jdeš na Lázeňský běh??
Láďa S.

Renda řekl(a)...

Lázeňský běh v plánu jen. Jen to asi bude jen za čárku, protože v sobotu jedu do Pardubic a v neděli dopoledne máme ještě závody na atleťáku v Houšťce. Tak to už asi moc sil nezbyde. :-)