úterý 10. června 2014

Doplňujeme ionty


Joooo fotbalisti, tak ty chlastaj. A hokejisti, tak ty taky. Tak asi taková panuje představa o jistých segmentech sportovců. My jsme naštěstí běžci a triatleti a ti pořád trénují a závodí a tak na chození do hospody prostě nemají čas J. Ale občas je třeba do hospody zajít a probrat nějaké nové vychytávky a zhodnotit závody a především doplnit všechny ty potřebné minerály a kalorie. My máme rádi pivo a tak chodíme (nejen) po Praze do minipivovarů, protože na normální hospody nám nějak nezbývá čas. A tak dneska přináším krátký souhrn těch, co si pamatuju, že jsme tam byli, zaujaly nás a třeba vás to inspiruje nebo poslouží k rozšíření obzorů. Tak honem na to. Jo a ještě musím zmínit, že je striktní podmínka, aby to byl nekuřáckej podnik.

Minipivovar Beznoska (http://www.skolicka.cz)

Náš v současnosti nejoblíbenější podnik. Je to na Proseku, v klidné vilkové čtvrti. Nekouří se tam. Na čepu 6 piv. No nedejte si třeba Hejhulu, Kolouška, Hořkejla nebo Uzený knír. Když je v hospodě klid a poprosíte majitele, tak vás rád provede po pivovárku a ukáže, jak se tam pivo vaří. Prostě maximální pohodička. A k pivu jejich bůček s domácím chlebem.

Pivovarský klub (http://www.pivovarskyklub.com)

Tohle už je spíš taková legenda. Na Florenci, naproti Hudebnímu Divadlu Karlín. Na čepu 6 piv a skoro nekonečné množství lahváčů. Dříve měli pravidelně na čepu vlastní ležák Štěpán, ale při posledních návštěvách ho neměli na čepu. Škoda. Nekouří se tam a bez rezervace je velké riziko, že si nesednete. Jejich klobásy na pivu jsou labůžo. S večerem se hospoda zaplní a je to pěknej hukot.

Pivovarský dům (http://www.pivovarskydum.com)

„Pobočka“ Pivovarského klubu kousek od I.P. Pavlova. Najdete zde právě Štěpána a další piva z vlastní produkce.  Za pozornost stojí možnost ochutnat sadu ochucených piv. Oproti Pivovarskému klubu mi to tam přijde takové bez atmosféry. Ale za návštěvu to stojí, protože ochutnat kopřivové pivo je nezapomenutelná zkušenost J Jo a nekouří se tam (minimálně ve sklepní části).


Tohle není minipivovar v tom pravém slova smyslu, ale točí tam obrovské množství piv. Je to na IP Pavlova a hospoda je to moc příjemná. Hodně členité sklepní místnosti. Nekuřácká. Bez rezervačky skoro není možnost zasednout ke stolu. Moc se nám tam líbí. I když je plno, tak je tam klid na pořádné pokecání o všem možném.


Sice trochu z ruky, ale za návštěvu rozhodně stojí. Netradiční prostředí a moderní architektura. Obrovská zahrádka a výborné pro cyklisty nebo návštěvy s dětmi. Na čepu 5 piv z vlastní produkce včetně osmičky pro cyklisty. K večeru se to pořádně zaplní a je tam solidní hukot. Nekuřácký. Takové skutečně odlehčené posezení. Na záchodě je moderní čůrací korýtko a to se už moc nevidí. J

Jihoměstský pivovar (http://www.jihomestskypivovar.cz)

Jestli Hostivar je z ruky, tak tohle taky není zrovna v dosahu. Ale rozhodně se vyplatí tam vyrazit. Já kolem jezdím třeba na kole z práce J. Na čepu 5 vlastních piv. Nekuřácký. Krásné masivní stoly. Vůbec celý ten interiér je takový festovní. Moc se mi tam líbí.

Novoměstský pivovar (http://www.npivovar.cz)

Tak tohle je čistá turistická atrakce v ulici Vodičkova. Nicméně alespoň jednou ho navštívit není od věci. Hospoda se totiž rozkládá na neuvěřitelně zajímavé obrovské a členité sklepní ploše. Musíte se připravit, že je to prostě zaměřené na turisty. Nekuřácké. Obsluha v bílých košilích. Sice si občas myslej, že jsou mistři světa, ale kmitaj a to je důležitý. Vaří si tam ležák a je moc dobrej. Můžete si objednat žirafu, což je 5l tubus piva s vlastní minipípičkou. Taková blbůstka pro turisty, protože našinec si dá radši pokaždé čerstvý půllitr.


Nezaměnitelná atmosféra. Naproti Nuselské radnici. Výborné pivo. Na čepu 3-5 vlastních piv. Celou hospodou se line vůně sladu, tak pozor, že pak v tramvaji budete mít nezaměnitelné aroma J Skvělé domácí paštiky s brusinkami. Ale pozor, hned vedle je kuřácká hospoda Bašta, kde mají Plzeň, tak ať si to nespletete. Nezaměnitelnou atmosféru dodával hospodě pták loskuták, který tam sympaticky pořvával. Bohužel prý nastydnul a před časem pošel. Škoda.

Zlý časy (http://zlycasy.eu)

Kousek od Bansethů. Nekuřácké. Na čepu hromada piv. Stejný model jako Kulový blesk, jen mi to tam nepřijde tak útulné.


Tam jsme tedy ještě nebyli, ale máme to v plánu. Na čepu je 13 piv. Nekuřácký.

Kounický pivovar (http://www.kounickypivovar.cz)

Kdo pojede na kole přes Kounice, nebo tam pojede v červenci závodit na desítku, tak se může stavit v tamní hospodě, kde točí piva z blízkého Kounického pivovaru. Ideální na rychlé cyklo občerstvení.
Tak to je asi všechno na co jsem si vzpomněl. Koukám, že je toho docela dost. Dá to teda fest práci tohle všechno obrazit, to teda jo. J

1 komentář:

AprilRuns řekl(a)...

U Bansethu.... krajina meho mladi... (gymnazium Na Vitezne plani)