úterý 15. května 2012

Lymfoven – asi to fakt funguje

Jak jsem se zmiňoval ve spotu o PIMu, tak několik dní před maratonem jsem se nebyl schopnej zbavit pocitu těžkých nohou. Asi se mi v nich nastřádala únava z ježdění na kole do práce nebo z běhání, ani nevím. Každopádně se to projevovalo tak, že jsem měl tvrdý stehna a lejtka taky nic moc a při běhu to bylo teda silně nekomfortní. Nějak nepomáhalo ani plavání, kde jsem očekával, že to povolí. Už nebylo moc času na experimentování a tak jsem se objednal na masáž, kde jsem čekal, že to zaručeně pomůže. No jo, jenže sloty na masážním stole už byly na několik dní zarezervovaný, tak co teď. Ale naštěstí moje oblíbená poskytovatelka tělo hýčkajících služeb vymyslela, že by mě mohla zabalit do pro mě v tu chvíli neznámého přístroje a že to prej používají i vrcholoví sportovci a že to určitě pomůže taky. No když to teda používaj vrcholáči, tak to je pro mě samozřejmě jak dělaný a šel jsem se nechat uvolnit J.

Hnedka jak jsem přišel, tak jsem vyzvěděl, že se to jmenuje Lymfoven a vypadalo to jako takový kosmonautický nohavice od skafandru připojený k řídící jednotce spoustou hadiček. No popisuje se to dost blbě a tak jeden obrázek udělá mnohem víc užitku. Celý to vypadá, že to vymysleli v NASA nebo aspoň v raketovym programu v Rusku, takže to bude už od pohledu fungovat. Ty hadičky pak nafukujou jednotlivý komory v těch kalhotách a vyvíjí to tlak na nohy od prdele až po chodidla.


Nechal jsem se tedy zabalit a začalo to pracovat a pumpovat. Postupně se to nafukovalo v různých segmentech kalhot a vytvářelo to tlak na rozproudění lymfy. No nebudu zabíhat do lékařských detailů (to si každej může přečíst na stránkách výrobce a já to stejně nevím), ale asi se to primárně používá na něco jinýho než na uvolňování ztuhlejch svalů, ale to je vedlejší. Každopádně po tři čtvrtě hodině jsem byl vybalen ze skafandru a s instrukcemi hodně pít jsem se odebral domů a byl jsem zvědavej co druhej den.

No tak druhej den to bylo fakt překvapení. Nohy úžasně lehký a to byl hned jinej požitek z běhu. Nevím, co to ve mně rozproudilo, ale stehna a lejtka každopádně povolily. Takže na první pokus jen samý pozitivní zjištění. Asi to budu muset do svého řídkého rehabilitační ho portfolia zařadit i do budoucna abych ověřil funkčnost i na opakovaných seancích a maximálně tak vyloučil chybu v měření J

4 komentáře:

Martina řekl(a)...

Zajimavy. Rozhodne prekvapivy vysledek, tak to muzu taky nekdy vyzkouset... :) (Pred prectenim tohodle prispevku bych asi spis odmitla:)

Advid řekl(a)...

Já to podstoupil v lázních a nic jsem nepozoroval. Ale taky mě přidtím nic nebolelo (jen ITBS a na to to nezabralo. :-))

Blondýna řekl(a)...

Mozna hloupa otazka, ale je to neprijemny? nebo je to v pohode... Trochu me to vzdycky desilo.. :-)

Renda řekl(a)...

Ne ne, je to příjemný a relaxační.