pátek 16. prosince 2011

Vyhlašuju válku volně pobíhajícím psům

Když teď zase rozjíždím ty svoje pohybové aktivity, tak začneme hned od podlahy. Zná to každý běžec. Běžíte si bezstarostně vesnicí nebo podél řeky a kde se vzal tu se vzal, na cestě se zjeví hafan rafan. Drží vás pěkně v šachu a jediné co vám zbyde je oběhnout to po poli, naběhnout si pár kiláků a zasrat si neskutečně boty. Majitel samozřejmě nikde, nebo někde hodně daleko. Stává se to každému, ale mě už poněkolikáté a už to nehodlám trpět.
Nebo mi tuhle říká Láďa Stančo, že když běžel podél Labe, že na něj začal dorážet nějakej podvraťák a jak se ho snažil setřást z nohy, tak se k němu žene jeden hulvát ze skupinky asi tří opodál postávajících maníků. Konečně, říká si a doufá, že chlápek popadne psa a vypadne. Ale vono kulový. Ten chlápek vůbec neběžel odchytit jeho čokla, ale běžel mu dát přes hubu za to, že mu kope do psa. Po menší strkanici se mu povedlo opustit kolbiště, ale kde to jsme?
Uff, tady by bylo zbytečný plejtvat zásoby
A tak hned jak jsem na nějakém slevovém serveru uviděl dva pepřáky v celkové ceně 84.- včetně nože jako bonusu, tak jsem nelenil. Takže při běhu je pepřák v pohotovosti a začnu se nekompromisně bránit. Buď proti psům, nebo proti nezodpovědnejm majitelům. Padni komu padni. Jen doufám, že budu vždycky rychlejší. No a jinak holt začnu kličkovat J

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Rendo, takovej ošklivej "hate" článek. Pejsánci jsou přece kamarádi, zvolni, podrbej a běž dál :-)
Honza Kavalír

Renda řekl(a)...

Zvolnit a podrbat jedině se sousedkou :-)

koyama řekl(a)...

Taky jsem se před pár měsíci držel s jedním maníkem za límce pod krkem, protože jsem mu nakop (a to nechtěně) jeho lejtkaře, který mi bezostyšně trhal elasťáky. Ale už si na to ani nikde nestěžuju. Protože, jak mi bylo (zase jindy) řečeno: "Nemáte tu běhat, když jsem sem přivedla svého pejska, aby se vykakal..."

Anonymní řekl(a)...

Na behej.com o tom kdysi psal clovek, ze ho skoro zabil pes a pak i jeho dite. Vysmali se mu i samotni bezci.
Takze ja se nedivim uz nicemu a nikomu.
Beham samozrejme ozbrojenej.Ve dne peprak,v noci s celovkou Walter PPK.
Ahoj a at je to u tebe lepsi :)
Petr

Anonymní řekl(a)...

Po podobných zkušenostech už několik let bez pepřáku neběhám, i když v mém okolí těch psů zase tolik není. Jakmile by se ke mně ale některý přiblížil na jeden metr, neváhám, ani okamžik...

Majk řekl(a)...

Taky mi to k Tobě, Rendo, moc nesedí, když už, tak směřuj svůj hněv na páníčky. Pes to je jak dítě, když mu někdo nevysvětlí že se něco nemá dělat, tak ani netuší... A neboj, že nevím o čem mluvím, na mě se už taky jeden labrador pověsil a roztrhnul mi běžeckou bundu. Seřval sem páníčka, ale vypadal že je mu to celkem ukradený. A nebo nerozuměl anglicky, pač to bylo na kempu na Mallorce...:-/

Renda řekl(a)...

No je to takové věčné téma a já vůbec nezpochybňuju, že majitelé jsou na vině v první řadě. Ale ve chvíli, kdy se na tebe řítí pes, tak radši konám, protože shánět se v tu chvíli po majiteli, abych mu vyčinil, je lehce masochistické :-)

Blondýna řekl(a)...

souhlasim s Tebou. Ac mam psi moc rada, tak tohle opravdu nesnasim! Lide jsou tak nezodpovedni...

Anonymní řekl(a)...

Otázka je co s tím - včera po mě šel nějaký ratlík, když jsem běhal, když jsem dnes jel na kole, tak mě nějaký německý ovčák málem shodil z kola - majitelé čoklů pokaždé pyskovali. Postřílet tu verbež, jak psí, tak lidskou.