pondělí 16. srpna 2010

Motivace, kdepak se touláš

No tak už se mi to stalo zase. Na sezónu si každý rok připravím tak dva až tři vrcholové závody (maraton, půlironman, ironman) a na ty se logicky cílově připravuju, ladím formu a všechno úsilí cílím k těmhle několika termínům. Pak přijde den D, závod je dobojován, endorfiny a adrenalin spotřebovaný a závodnický víkend u konce. Možná ten stav znáte taky. Člověk se pak jen tak povaluje na gauči a při téhle praktické ukázce gaučingu má pocit bezcílně se toulajícího bojovníka po bitevním poli, kde se brodí odhozenou nakřáplou výzbrojí v podobě ulomených přehazovaček a prázdných tub od energetických gelů a překračuje mrtvoly, co to měli tentokrát za DNF. Potuluje se bez jasného cíle a vidiny další bitvy a motivace je jen prázdné slovo bez konkrétní náplně. A protože je to čistokrevný bojovník nenechává ho tento stav v klidu a chce ho řešit.

Tak třeba konkrétně letos. Po PIMu mi trvalo tři týdny, než jsem se zase rozjel. Ještě horší to je po letošním Ironmanu v Regensburgu. Týden jsem vyspával na vavřínech a přijímal gratulace Pak se ukázalo, že bych si celkem reálně mohl zajet na Doksymana. Tak jsem třikrát potrénoval, ale zanícení a pořádné závodní naladění se nedostavilo. Když se ještě přidal faktor nejistého počasí a cena 1500.- splatná na místě, protože jsem nebyl přihlášen předem, tak jsem se na to vyprdnul a celej víkend jsem gaučingoval a jedlovkoval. Alespoň jsem se na internetu kouknul na světový pohár v Rakousku, ale jinak bída a sportovní horror.

No a teď jak z toho ven. Zkusím tedy dvě osvědčené metody.


1) Nechám se zase do něčeho uvrtat od sportovně založených kamarádů. Ale bude to muset bejt něco nenáročného na výbavu, takže lezení na Mount Everest nebo hlubinné potápění na druhý straně zeměkoule nepadá v úvahu. Asi zkusím nějaké cyklo maratony i když mi to přijde pořádně nebezpečné a rád to moc nemám. Ale občas to může být i zábava.

2) Kouknu se do termínovky, vyberu pár závodů v dohledné budoucnosti a restartnu tréninkový cyklus. To většinou zabere a moc to nestojí.

Takže co tam ještě letos máme.

21.8. Triatlon Mělice
28.8. Desítka v Kolíně
4.9. Hodinovka v Houšťce
11.9. PIM desítka v Praze
12.9. Poslední kolo na atleťáku v Houšťce
26.9. Běchovice – Praha
28.9. Svatováclavský běh Český Brod
30.9. Podzimní běh okolo Europlantu
23.10. Maraton ve Stromovce
17.11. Večerní běh Čelákovice
19.12. Desítka Český Brod
31.12. Silvestrák Lysá nad Labem

To by tak hrálo, aby se ta prokletá motivace nedostavila, když je podzim tak našláplej ;-).

P.S.: A kdyby už někdo na 100% věděl, kdy je letos ta Stromovka (23 nebo 24.10. nebo není), tak mi to prosím napiště do komentáře. Případně bych operativně zařadil krásnej maraton na Kladně.

8 komentářů:

ironman řekl(a)...

Priste lip planuj, dalo se zaplatit v dubnu a pojistit si 100Kc pripadne vraceni startovnyho. Doksyman byl super, pocasi nadhera, proste skoda promarnenyho zavodu. A horajda to po Regenu objel a obesel :) IM

Renda řekl(a)...

Jo jo, počkám si jestli nebude na nějaký fotce zabranej jak se škvaří :-). Příště budu chytřejší a registrovat se budu hned z kraje. Příští rok plánuju objet Classic cup, tak to spláchnu při jednom a šmidra vydra.

ironman řekl(a)...

Tzn. i Lipno? IM

Renda řekl(a)...

No tak na Lipno nedojde. Myslim, ze Otrokovice budou stacit.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

pojedeš příští rok Otrokovice? Tak to se třeba konečně potkáme :-)

Renda řekl(a)...

Jo tak ta Stromovka je 23.10.2010. Už funguje i web a online přihlašování http://www.prazskymaraton.cz/

ironman řekl(a)...

Prosímtě kdes v Regenu spal? Jsem přihlášen a tak koukám, kde složíme hlavy. Díky IM

Renda řekl(a)...

My jsme spali v hotelu Karmeliten. http://www.karmeliten-hotel.de Hnedka v centru, vsechno po ruce. Cena 100E za noc se snidani.