pondělí 5. října 2009

Vlak do Regensburgu se rozjíždí z první koleje

Konečně!!! Konečně jsem se minulý týden po návštěvě fyzioterapeutky prohlásil za zdravého a ozkoušel jsem kompletní sadu sportů v nízkých intenzitách, abych zjistil, jak to půjde a co na to budou říkat záda.

V neděli a sváteční Václavské pondělí jsem napumpoval horáka a trochu se provětral po okolí. V úterý jsem zašel do opět narvanýho bazénu. Ve středu jsem sportování zpestřil bowlingem a steakem na pepři. No a v pátek jsem konečně vyběhnul. V sobotu a v neděli proběhla ještě posilovací vložka v podobě řezání a štípání dřeva. Je jasné, že po dvou měsících pohybové abstinence dávaly o sobě atrofované svaly pořádně vědět. Ale není lepší pocit pro sportovce, než když si může dát pořádně do těla a cítí, že tam ty svaly jsou a že zas něco dělají. Dokonce jsem se odvážil vlízt na váhu a s překvapením jsem zjistil, že vážím stejně jako před dvouměsíční nucenou pauzou. A to jsem si čokolád a jídla obecně dopřával hodně nadstandardně. Holt ubylo svalů a přibylo sádla :-(.

Na kole to byla skutečná pohoda a pokochal jsem se dosyta slunečnou podzimní krajinou. V bazénu jsem očekával boj a ten taky přišel. Tak jsem nejdřív chvíli prděl do bublin a pak, když se bazén trochu vylidnil, jsem zkusil pár kraulařských bazénů. Samozřejmě mi chyběla síla v rukou, technika byla bídná a nohám se taky moc nechtělo, takže žádný velký lámání. Posilovací gumy už jsou doma v pohotovostní poloze. No a ten běh, to byla zkrátka radost. Po tak dlouhý době jsem dvakrát oběhnul fabriku a po pěti kilákách konstatoval, že to zas tak hrozný není a že to půjde.

A co má tenhle spot společnýho s nadpisem? Stačí chvilku posečkat.

Jak jsem byl z toho obnovenýho sportování nadšenej, tak jsem na popud tréninkového sparing parťáka přehodnotil stanovení vrcholu příští sezóny. Rozhodl jsem se tedy, že ten vlak, kterej se dal zase do pohybu, pojede směr Regensburg. A modří už vědí. Zaregistroval jsem se na IM Regensburg, kterej se koná 1.8.2010. Sice vyčerpání startovních čísel zatím nehrozí, protože z dvou tisíc je jich fuč zatím jen půlka, ale nebylo na co čekat. Aby měl trénink pořádnou sílu a grády, tak to holt chce stanovit ambiciózní cíl. Takže teď se budu snažit rozjet ten vlak tak, aby jel na konci července maximální rychlostí jako dobře namazaný TGV. Zastávek na trati bude určitě spousta. Minimálně sada jarních desítek, PIM půlka a v červnu nějakej half ironman na otestování psychické odolnosti. Ta cesta je dlouhá, ale rozhodně bude příjemná a o zábavu bude bohatě postaráno. A teď koukám, že výpravčí už mává plácačkou, tak já naskakuju, aby mi náhodou něco neujelo :-).

8 komentářů:

Martina řekl(a)...

Držím palce, ať to vydrží :)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

pěkně Rendo, dobře že už to máš za sebou. Pár hezkých dní na podzim ještě hlásí, užiješ je aspoň v pohybu. Na dojmy z Regensburgu jsem zvědav, uvažuji o něm v roce 2011.

ironman řekl(a)...

Peknej cil, drzim palce, pokud budes pres zimu zada trapit posce, nemely by se tve obtize vratit, vlastni zkusenost z lonska :) IM

Renda řekl(a)...

@s0cketka: Díky, to vydrží :-)
@Ječmínek: Snad to ještě tak dva tři víkendy vydrží. Dojmů bude spousta, jestli si je ovšem budu pamatovat je věc druhá :-)
@Michal: Už jsem se byl v posilovně poinformovat, ale pohybovaly se tam takové samé podivné postavy až jsem se trochu polekal. No snad nebudou kousat atlety :-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

to je smutná realita, že pravidelní chodiči do posilky jsou většinou podivná individua. S tím se nedá nic moc dělat a hlavně je moc neposlouchej. Mám koketování s kulturistikou za sebou a vím, jakým bludům ti lidé často věří a nejen to, aktivně je propagují. Takže hlavně trpělivost a zdravý rozum pane kolego:-)

Honza Kavalír řekl(a)...

Super, že jsi zpátky :-). Horajda mě taky láká do Regensburgu. Budu se muset doma zeptat, jestli se mi chce :-)).

A dej vědět, kdyby ses chystal na nějaký běh, už jsem se vzpamatoval z Košického maratonu a zase koukám do termínovky (17.10 maraton ve Stromovce) nebo spíš 11km Ríčanský lesní běh 24.10. Kdy Je to příležitost porazit Miloše Smrčku v jeho domácím prostředí? :-DDD

Renda řekl(a)...

Jasně že se ti chce :-) Můžem zkřížit meče na trati. Ještě je 900 startovních čísel.

Nejbližší závody plánuju 25.10. v Českém Brodě (to je jen tak 3125m na proklus) a pak večerní závod v Čelákovicích 17.11. Pak snad už budu v nějaký formě, protože zatím to je teda porod. Přeci jen roztlačit vlak co dva měsíce reznul stojí nějakou dřinu :-)

ironman řekl(a)...

Horajda hlasi navrat na IM trate? Ze bych mu to jel znechutit? Aspon bych mel nejakou motivaci se neflakat :) IM