středa 14. ledna 2009

Čvachtání po kempu

Tak jako se každý filmový producent snaží dotáhnout úspěšný film aspoň do třetího dílu a vytřískat z toho co nejvíc, tak i já zakončím svoji čvachtací sérii jako trilogii a vytřískám z toho doufám co nejvíc page loadů. No a stejně jako třetí díly filmů jsou bezkonkurenčně nejhorší, tak i tenhle závěr plavecky kempové trilogie bude bezpochyby bezkonkurenčně nejhorší výlev, ale to pokušení to napsat je moc silný a holt si to nemůžu odpustit :-).

Vězte tedy, že hned po návratu z kempu jsem si chtěl potvrdit a zúročit natrénované bazény a po odpočinkovém pondělku jsem se vydal do bazénu, kde jsem čekal dvoustovku bezpečně pod 4 minuty. Jenže problém byl v tom, že se akorát plně projevila únava z pěti kempových tréninků a hned jak jsem vlezl do bazénu, tak jsem byl jak mátoha a spíš jsem se v tom bazénu vznášel než plaval. No radši jsem se na to vyprdnul a druhej den jsem si to zopakoval. To už ovšem bylo jiný kafe. Ruce silný a dech se nekrátil. Takže mě ani nepřekvapilo, že jsem tu dvoustovku dal za 3:52. Neměl jsem toho dost a po chvíli jsem si dal další za 3:55. Dával jsem pozor na techniku a snažil jsem se uplatnit poznatky z kempu a ono to fungovalo. Prostě spokojenost na všech frontách s tím, že základ je položenej kvalitně. Před vánocemi jsem se snažil hlavně fixovat techniku přenosu rukou a docela jsem se vyblbnul i s ploutvema. Byla to moc pěkná plavecká pohodička.

Přes vánoce byl u nás bazén zavřenej, takže nic. Pak se narodilo pár dětí, což bylo třeba slavit, takže zase nic. A do bazénu jsem se dostal až skoro po měsíci. První tři tréninky byly tradičně horor, protože síla v rukou nebyla závratná a plavecká vytrvalost jakbysmet. No ale tahání gum mezi tréninky udělalo svoje a po třech seancích už to zase plave obstojně. Ty gumy na mě zaručeně vždycky zaberou, že se až divím. Horší je to, že z těch mrazů jsem celej nějakej ztuhlej a jako bych měl sníženou pohyblivost v ramenou. To mělo za výsledek nataženej sval někde na levém rameni což dost vadí při záběru rukou, ale ono se to časem podá. Zařadil jsem častěji protahovací cvičení na celou horní polovinu těla a pomalu se to zlepšuje. Asi by to chtělo i nějakou masáž, ale to je pro mě moc komplikovaný. Takže počítám, že od příštího týdne už budu zase trénovat naplno a objem nalokaný vody se bude zvětšovat :-).

Ještě než se s vámi pro dnešek rozloučím, tak mám jeden postřeh. Taky jste si všimli, jaký je po novém roce poměr mužů a žen v bazénu? Nezdá se vám, že všichni chlapi jsou zalezlí v posilovně a všechny ženský jsou v bazénu? Už aby opadlo to období novoročních předsevzetí a návštěvnost se vrátila do zajetých kolejí nebo radši ještě míň. Posledně jsem si připadal v bazénu jako dobře namačkaná treska a to teda nebylo nic moc.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Statistika v Celakovicich je jasna, je treba chodit v dobre vybrany cas. O vikendu nejlepe po 18h, to je vzdy prazdno. IM

Renda řekl(a)...

Presne tak. O vikendu je to jasne nejlepsi cas. I kdyz minule me tam po seste vecer smetla vlna asi 12 zenskejch :-)

Anonymní řekl(a)...

A to bylo dobre a nebo spatne :) IM

d řekl(a)...

tak ať to pěkně s ženskýma čvachtá...

Já letos zatím bez plavání, možná příští týden jako rege před maratonem.