sobota 6. listopadu 2010

No to jsem ještě nekouřil

Teda při běhání už jsem zažil ledacos, ale co se mi stalo v pátek večer, to už je trochu silný kafe. V pátek večer hned, jak jsem přišel z práce, jsem už za tmy vyrazil na trénink. Klasicky k Labi a podél Labe tam kde jsou lampy a nehrozí zvrtnutí kotníku. Na celé trase je jen jedno místo bez lamp v totální tmě. Kousek za ním se protáhnu a dám dva kilometru úseků. Když pak běžím za deset minut zpátky, tak jsem málem zakopl o chlapa, co ležel v tom tmavém úseku na silnici a prosil o pomoc, že ho okradli a pobodali. Myslel jsem si, že je to spíš nějaká bouda a odněkud se vyhrne další týpek a skočí po mě. Takže jsem byl dost ostražitý. No po chvilce se ukázalo, že chlap má skutečně v břiše menší bodnou ránu, ale v přímém ohrožení života nebyl. Tak jsem zavolal policajty a záchranku a čekal jsem s ním. Opodál se povalovala vyrabovaná peněženka. Policie přijela po pár minutách a pak hned záchranka. Ošetřili ho, naložili ho a odvezli do nemocnice. Doběhnul jsem si tedy domů a čekal jsem, až si mě zavolají policajti k sepsání protokolu. Na stanici se mnou tedy sepsali protokol, podepsal jsem a šel jsem domů. Z toho jaké řeči vedli, jsem vydedukoval, že to asi nebylo tak jednoznačné přepadení a že to asi bude nějaké komplikovanější. Tak uvidíme, jak se to vyvine.

No o bezpečnosti našeho městečka plnýho smažek jsem si nedělal iluze, ale teď asi budu skutečně běhat radši jen tam, kde je dost světla a hadžime hejbal bude pořád v pohotovosti. Pepřák je k ničemu ale pořádná rána do koulí udělá svoje.


To víte STS Chvojkovice Brod :-)

7 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

tak jsou zkušenosti, bez kterých se člověk obejde. Když už tak píšeš o Labi a městě plným smažek, nejsi náhodou z Teplic? Trávím tam teď dost času a parťák, co zná trasy běhatelné po tmě, by se hodil.
Kdybys byl a hodilo se Ti to (a měl jsi chuť na ploužení s kecáním), písni mi, prosím maila na mhrazdira(at)gmail.com. Budu od pondělí do středy a v pondělí nebo v úterý večer určitě klusnu rád.

R V M řekl(a)...

Labe v Teplicích? :-)

Jo při běhu lze zažít spoustu věcí, ale o takovouhle zkušenost rád přijdu...

Anonymní řekl(a)...

Waw, pěkná storka a jistě dost nepříjemný zážitek!
Ad Ječmínek: Mám v Teplicích dědu (78 let), běhají tam v partě dlouhé tratě (do 10 lidí), tak mu dám kontakt na tvoje stránky. Snad by se občas tvojemu tempu přizpůsobili. Jsou to dědouškové fakt rychlí! Co vím, tak tréninkově desítka cca. 38-40 minut.
Ludvík

Anonymní řekl(a)...

Není nic horšího, než když ti vylítanej důchodce při tréninku řekne přidej a nebrzdi juniore :D IM

Renda řekl(a)...

Ale kdepak Teplice. V Teplicích jsem byl taky několikrát na služebce a když si odmyslím tu šťáru na hotelu když lovili ukrajince, tak to bylo celkem pěkný město :-). Já bydlím v Čelákovicích.

Unknown řekl(a)...

Nějak to ve mě posílilo dojem, že dokud nezačne mrznout, mám proč se bát (pak snad všichni někam zalezou). Pepřák jsem přestala nosit, než bych ho vylovila, byla bych stejně mrtvá. Budu tedy kopat cíleně ;o)

Anonymní řekl(a)...

Tyyy vole Rendo, tohle mi nedelej, jak tam mam ted chodit vecer behat, he? Presne v tomhle miste to vzdycky beru po pameti... jedina alternativa je behat kolem kostela, coz se mi moc nechce
Lada S.