pátek 21. května 2010

Zdravá lahev do každé rodiny

Ještě než se pustím do konstruování dalších řádků tohoto spotu, tak musím konstatovat, že s popisovaným produktem nebo firmou co ho vyrábí, nemám žádné marketingové konexe a žádné prebendy mi z toho (alespoň zatím :-) ) nekapou. Mám s tím prostě jen dobré zkušenosti, tak proč se s nimi trochu nepodělit.

Jednou si takhle po kvalitním tréninku hovím na pohovce a tu najednou v televizi vidím reklamu na normální bidon na vodu co ho používají sportovci při všemožných kejklích. Aha, zas nějakej teleshopping, kde za „výhodnou“ cenu dostanete nejen výrobek, ale ještě jeden navíc a zlomenej V-kráječ Horsta Fuchse jako bonus, pokud ovšem zavoláte do patnácti minut. No ale Horst nikde a navíc tam říkali něco o nanotechnologii, stříbře a rezistenci vůči bakteriím a plísním. Hmmm, „kosmický“ materiály to já mám rád a vždycky mě na to utáhnou, takže šup k počítači a už tam klapu http://www.zdravalahev.cz/. Trochu se poučím o principech výroby a o tom jak to funguje. Deklarují, že bidon je vyrobený z materiálu do kterého jsou nanotechnologií zapracovány atomy stříbra, takže takový bidon je odolný vůči rejdění baktérií a plísní na vnitřních površích a nedochází k znehodnocení uchovávaného nápoje. Když se podívám, jak vypadají moje bidony uvnitř, co je tam občas za kentus a jak často je musím štětkou čistit, tak hned dva bidony objednávám na zkoušku.


Jakmile zásilka s bidony dorazila, tak jsem se rozhodl podrobit je zátěžovému testu blížícímu se středověké tortuře. A musím říct, že to skutečně funguje. Opakovaně jsem do láhve připravoval různé ionťáky, po použití jsem lahev jen vypláchl studenou nebo vlažnou vodou. Občas jsem zapomněl v lahvi ionťák přes víkend a očekával jsem, co se bude dít. A ono nic. Na stěnách lahve skutečně žádná plíseň (bakterie jsem neviděl, na to mi už oči neslouží). Po dvou měsících používání se nějaká ukázala na víčku, ale to bylo způsobeno tím, že víčko zatím nebylo vyráběno stejnou technologií jako lahev a neobsahovalo nanotechnologické zpracování. To se ovšem od května změnilo a zřejmě jako reakce na zkušenosti uživatelů, je i víčko vyráběno s protiplísňovou úpravou. Takže rozhodně krok správným směrem. Abych ale řekl pravdu, tak jednou jsem lahev na lopatky položil a to ve chvíli, kdy jsem do ní připravil hodně sladkej regenerační ionťák a po závodech jsem lahev nechal v tašce a po čtyřech dnech jsem šel láhev vypláchnout. Tak v tomhle extrémním případě tam teda plíseň byla, ale to jsem se ani nedivil.

No a teď pár slov k tomu, jak je láhev zpracována. Musím uznat, že se konečně jednou návrhář zamyslel a taky vyslyšel prosby sportovců. Tak především se výrobce výborně vypořádal se dvěma hlavníma nástrahama a těma je propustnost víčka a neodolnost uzávěru proti syceným nápojům. Není moc příjemné, když bidon hodíte do tašky a on teče tak, že pak máte všechno mokré a obarvené. Zde těsnost víčka výrobce vyřešil gumovým kroužkem a těsní to dokonale. Prostě ani kapka nazmar. Bidon si dokonce poradí i se sycenými nápoji a to díky sosacímu čudlíku, který se dá otáčet do polohy on a off, takže nedojde k jeho uvolnění tlakem uvolňovaného plynu. Co to potom ale udělá, když čudlík odaretujete, si už budete muset ozkoušet sami.


Po poslední marketingové masáži od výrobce jsem se dozvěděl, že od května bude v nabídce kromě modré barvy, také barva antracitová a všechny nové lahve budou mít už také zmiňované odolné víčko stejně jako lahev. Zároveň bude k mání půllitrová verze s dětským motivem. Ještě by se teda hodila nějaká červená nebo růžová verze pro dámy, ale to má už výrobce určitě v pácu.

No na závěr po dobrých zkušenostech si dovolím použít trochu upravený a syntetizovaný výrok klasiků: Zdravá lahev do každé rodiny a nikdy jinak.

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Super tip, díky. Hned jsme si jich s holkama šest objednaly :o)

Anonymní řekl(a)...

cili prebendy budou :D IM

Unknown řekl(a)...

Myslím, že už podepisuje smlouvu když vidí ten zájem, který vyvolal :o)

Renda řekl(a)...

Teda první čtenářka a hned šest ks na vyskladnění. Jestli to takhle bude pokračovat, tak s nima sepíšu smluvu na podílnictví :-)

Unknown řekl(a)...

Používám už půl roku - bez výhrad super věc, dodal bych, že se mi líbí, že jde láhev i zmáčknout "tak akorát", ani tvrdá, ani měkká. Víčko těsní a flašku stačí občas vypláchnout.

Renda řekl(a)...

Podle posledních zpráv od výrobce upravili "recepturu" tak, aby lahve odolávaly i hodně sladkým a hustým regeneračním ionťákům. Takže bakterie a plísně to budou mít ještě o trošku složitějsí.