čtvrtek 11. června 2009

Já a guma

To je zas jednou nadpis co? Už vidím, jak za nedlouho začnou tenhle spot navštěvovat zvědavci z šedé zóny internetu. No necháme se Seznamem a spol. překvapit. Ale nebojte, nebude to o mých zkušenostech z latexových orgií či o veselých historkách z vojny (na první nemám orientaci a na druhé zas mám modrou knížku :-) ). Bude to naštěstí pro sportovce čistě v duchu tohohle blogu.

Jak určitě triatlonisti vědí, pojmem guma se v této komunitě familiérně říká plaveckému neoprenu. Lézt do gumy, plavat v gumě, dostávat se z gumy v depu, dávat si bacha na gumu aby ji někdo nečórnul, tak to je jen několik frází kterým neuniknete. No, a protože jsem chtěl být taky správný triatlonista, tak jsem si jednu takovou gumu pořídil. Její přínos pro plaveckou část je neoddiskutovatelný a tak šup do zkoušení toho správného modelu. Šlo to celkem lehce a po chvíli už si model Orca Alpha nesu domů. Sice jsem se u toho zkoušení zpotil jako prase, ale sranda musí bejt. Teď budu muset ještě na gumu furt dávat pozor. Jednak aby mi ji někdo za ty prachy nečórnul, že. Nebo abych si ji hned zkraje neproříznul nehtem, což je taková dobrá začátečnická taškařice ;-).

Orca Alpha v celé své kráse

Už jsem se nemohl dočkat, až v tom poprvé skočím do vody. Jenže vlézt v tom do bazénu plného lidí, tak na to jsem neměl odvahu a tak jsem musel čekat, až se trochu umoudří počasí a bude možné využít pískovnu za městem. Ta doba nastala nedávno a tak hupky dupky k vodě. Soukat se do neoprenu není žádná prdel a tak to chvíli trvalo, ale rychle se v tom zlepšuju a praxe je znát. Hlavně člověk musí furt dávat bacha na ty nehty, to mě teda dost deptá. Ale ono je stejně důležitější, jak rychle ho dokážete v depu sundat než to, jak dlouho do něj lezete.


Všechno je na svých místech, tak jdem na to

Sice jsou všude kolem zástupy rybářů a jejich vlasce, ale tak si to budou muset na chvilku stáhnout, no. Chvilka napětí a už skáču do vody. Je teda studená pekelně, ale co to, v gumě je teplo. Z kraje tam nateče trochu vody, ta se brzo ohřeje a pak už je to prvotřídní labůž. Zkusil jsem jen tak ležet ve vodě a ono to skutečně nadnáší. Dal jsem pár temp a byl jsem u vytržení, jak se v tom skvěle plave. Nikde nic nedře, nikde nic nepřekáží, nadnáší to a pohybu to neklade žádný odpor. Určitě to ve vodě i víc klouže, protože pocitově to při plavání fakt dost svištělo. No ani se nakonec nedivím, když koukám na toho huňáče v zrcadle tak spíš jinak funguju jako suchej zip :-). Kdyby to šlo, tak bych v neoprenu plaval i ve vaně, ale i trénink bez něj je důležitý.


Připravit, pozor, ...

... Žbluňk

Závodní neoprenovou premiéru jsem si odbyl na Orlíku. Plavalo se mi moc dobře a neopren byl skoro nutnost, protože teplota vody zrovna závratná nebyla. Ale o tom až v příštím spotu.

No prostě od plavání v neoprenu alias gumě jsem čekal, že to bude dobrý, ale že to bude až tak dobrý, tak to mě dost příjemně překvapilo. A až bude na závodech delší plavání, tak to teprve bude pomoc. Tak teď už jen dávat bacha na ty nehty, grrr.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Za ty peníze ten neoprén musí plavat skoro sám :-D.

Já šel pro začátek do Orca S2, nejdříve se musím naučit plavat. Teď, když dělám kilometr za 20 minut (a více) by mi to přišlo trochu zbytečné.
Honza Kavalír