středa 7. ledna 2009

Sluchátka Sennheiser PMX 70 Sport

Pokud někdo uvažuje o koupi sportovních sluchátek na jarní a letní dlouhé běhy, ale v Česku oblíbený distributor dárků Ježíšek a spol. na něj v zimě zapomněl, možná se mu hodí následující minirecenzička těch, co jsem si loni pořídil já. Jedná se o sluchátka ze sportovní řady firmy Sennheiser konkrétně o model PMX 70.



Musíte uznat, že už od pohledu jsou prostě cool :-). Běžel jsem s nima několik dlouhých tréninků přes dvacet kilometrů. Použil jsem je při Kladenském maratonu a doma je používám k počítači a zatím jsem nezaznamenal jediný problém. Sluchátka jsou neuveřitelně lehká, takže na hlavě je ani necítíte. Zastrčí se do uší, zaháknou se o ušní boltce a týlní most je vzadu na hlavě, takže nebrání ani uvázanému šátku ani kšiltovce. Při běhu drží jako přilepená, což je největší problém třeba u peckových sluchátek a takových těch co se jen zaháknou za uši bez toho týlního mostu. Prostě ani při maximálním křepčení a poskakování se ani nepohnou. Bez větších problémů odolávají osvěžování houbičkou na maratonských občerstvovačkách a potu co ze mě pravidelně teče proudem. Jednou mi zalehlo levé sluchátko, tak stačilo sluchátkama za běhu jen zatřepat a všechno fungovalo zase na jedničku. Kabel je dostatečně dlouhý na to aby dosáhnul až k trenkám, kde nosím MP3 přehrávač a ještě trochu zbývá, takže ani vyšší běžci by neměli mít problém.

Zvuk je prvotřídní a když si přehrávač pořádně vybudíte, tak pak vám to bude v hlavě pořádně hučet a nohy vás ponesou skoro samy :-).

V Kladně na maratonu jsem si všiml, že se jedná o celkem oblíbený model, protože jsem ho viděl asi na sedmi běžcích. Takže zřejmě skutečně dobrej oddíl.

Cena je adekvátní kvalitě kterou dostanete a na internetu se pohybuje kolem 1250 kaček.

Tak a teď by mi mohl Sennheiser poslat ještě jedny za tu "reklamu" co jsem mu právě obstaral :-).

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

cus, da se to narvat pod cepici? Ted v zime aktualni a netahne pak pod ni? dik IM

Renda řekl(a)...

V zime to nepouzivam, ale prave jsem to zkusil zkombinovat s moji zimni cepici od Moiry a docela do jde.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, a mohu se zeptat jestli je možné u těchto sluchátek nastavit ten "zátylní spojovák" ? Bylo by nepříjemné kdyby to nesedělo :D Jinak díky za recenzi.

Renda řekl(a)...

Nastavit se nedá vůbec nic. Ale sluchátka jsou dost ohebný a flexibilní.