pátek 15. listopadu 2013

Offtopic: Sprcha není modla


Často se bavím s lidmi o běhání/ježdění/inklinování/skákání do práce nebo z práce. Alternativně pak o sportování během polední pauzy. Často to končí něčím takovým: „Já bych do práce hrozně rád běhal nebo jezdil na kole, ale nemáme tam sprchu, tak to nejde.“ A já na to říkám: „Aha, to je standardní předsudek číslo 364, podívej …“. No skutečně. Lidi, nežijte v šálení, že když se jednou trochu zpotíte, tak že hned musíte lézt do sprchy. Když se člověk normálně doma meje, chodí v čistém oblečení a nehrne do sebe denně kilo česneku nebo pět balení Olomouckejch tvarůžků, tak když se jednou dvakrát týdně po běhu utře do ručníku a natáhne na sebe čisté oblečení, alternativně se našmudlá nějakým voňákem, tak za půl hodiny nikdo nepozná, že ráno běžel do práce a funěl na recepci na sličnou recepční. Rozhodně se z toho žádný kolega nesloží na podlahu. A do té sprchy si může zalézt klidně večer doma. Nebo si může cestou z práce skočit do bazénu a kromě tréninku to bude mít i s dezinfekcí J. To kolikrát na člověku nechá drastičtější pachové stopy „příjemná“ chvilka strávená vedle homelesáka v MHDčku, nebo týpka co po celodenní šichtě v zahulený nalejvárně po 20 kouskách a pěti rumech vyrazil hledat cestu do postele.


Samozřejmě existují lidi, co cítí neodbytnou touhu skočit každé ráno a večer pod sprchu a bez toho by nevyrazili z bytu nebo nezalezli do postele. Ale to mě osobně přijde už trochu jako lehká úchylka.


  
To jako daleko větší problém vidím v tom, když si třeba není kde pověsit zpocený cyklo věci a vy v mokrejch svršcích pak musíte odpoledne frčet na kole zase domů. Nebo když není kde v práci bezpečně přivázat kolo. A Honzo pozor, už se kradou i psi krátkodobě přivázaní ke značce. 

Takže sportu zdar a s tou hygienou opatrně :-).

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

No, víc než člověk sám, smrdí to funkční oblečení, je tedy fakt, že je potřeba ho dát někam, kde trochu vyvětrá. A co se člověka samotného týče, tak mě osobně nejvíc vadí, jak pot zalepí póry a kůže je lepkavá... Ale taky si myslím, že sprcha není to nejdůležitější, stačí se otřít žínkou někde na záchodě.

12HonzaDe řekl(a)...

No pravda je, ze zakladem je schovat funkcni obleceni do igelitu, nejlepe do dvou:).. zinka je skvela vec, ja mam jeste s sebou jako paradni nouzovky vzdy v zaviratelnem igelit.sacku 1-2 hygienicke ubrousky, na oblicej, ruce a kdyby nahodou nesla pouzit zinka:).
MSF! 12:)

Andre řekl(a)...

V zimě možná, nebo se možná někdo méně potí. Ale v létě bych to lidem v kanceláři nemohl udělat. :D

A to nemluvím o tom, že někdo musí jednat s klienty apod.