pátek 24. srpna 2012

Garmin Forerunner 910 XT a vypínání v průběhu sledování trasy


Dneska tady mám jeden skutečně nepříjemnej problém, kterej jestli se mi potvrdí, tak bude reklamace hodinek jak vyšitá. Protože za ty prachy tohle musej zvládat bezchybně levou zadní. Prosím tedy, jestli jste někdo detekoval stejné chování, tak mi napište do komentáře vaše postřehy.
Na Týnišťských šlápotách jsem zjistil následující nechutnou chybu.
1.       Nahrál jsem si přes Garmin Connect do hodinek trasu závodu.
2.       Zapnul jsem hodinky, našel jsem v hodinkách trasu a dal jsem Do course.
3.       Všechno naběhlo, ukázala se mapa a tak jsem zmáčkl Start a šlo se na věc.
4.       Hodinky fungovaly správně. Když jsem se odchýlil od trasy, tak hlásili, že ztratili trasu, a když jsem se vrátil, tak zase hlásili, že trasu našly. Měřily vzdálenost a vše vypadalo v pořádku.
5.       Po nějaké době koukám na hodinky a byly VYPLÉ. Poprvé jsem to přisuzoval tomu, že jsem si je nepozorností vypnul, ale jak se ukázalo dál, tak to tím nebylo.
6.       Zapnul jsem tedy zase hodinky, našly se satelity, dal jsem zase Start a vše pokračovalo dobře až do chvíle, kdy se hodinky zase samovolně vypnuly. Kurva drát na kvadrát, co je tohle za móresy, říkám si.
7.       Zapnul jsem zase hodinky, baterka byla v pohodě. Tentokrát jsem ale nemačkal Start a nechal jsem hodinky pouze ukazovat pozici mapě s trasou. A co byste řekli? Samozřejmě, že se hodinky celou dobu nevypnuly.
8.       Ok, po několika hodinách kdy byly hodinky v dobré formě, jsem zase zmáčknul Start, abych zjistil, co se bude dít a po několika desítkách minut ale rozhodně míň než hodina byly hodinky zase vypnuté.
9.       Opakoval jsem krok 7. a zase se hodinky ani po dlouhé době nevypnuly.
Vychází mi z toho jasnej bug v hodinkách v módu sledování trasy. Ještě si udělám dva kontrolní testy, a když se to bude opakovat, tak pošupou na reklamaci jak namydlený. Jen se obávám, že reklamace to nevyřeší. Ale tohle je přeci základní funkcionalita potřebná pro traily.

5 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

no, tak to je sila. Dobrej bug. Nebudou z Tebe asi mit radost :-)

AprilRuns řekl(a)...

Tady dlouha diskuse na foru Garminu:
https://forums.garmin.com/showthread.php?26776-Courses-On-the-910XT-Are-An-Epic-Fail

A tady to ZeroZed komentuje (13. cerven, zhruba v pulce stranky):
http://www.dcrainmaker.com/2012/06/garmin-fr910xt-update-adds-tssifnp.html

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Stejná zkušenost, všechny courses nad 13 km to dělají. Ani mrcha nezavibruje, že by se člověk mrkl, co se děje.

Renda řekl(a)...

No dokonce se mi děje i ten bug s mizející trasou na mapě, co je popisován ve zmiňovaných diskuzích. Nu což, vyreklamuju a uvidím. Mám na to nakonec tři pokusy :-)

Majk řekl(a)...

Rendo venku je novej runtime 2.6 kterej by to mel opravovat.