pondělí 28. května 2012

Offtopic: Český pivní festival – no nevím, bejvalo to lepší


Tak jsme byli letos (zase na Portě, a když jsme se vraceli cestou domů, tak jsme viděli dřevorubce … Aha to je jiná písnička J) opět na Českém pivním festivalu. Už potřetí nebo počtvrté, teď nevím, kdo si to taky má pro všechno to pivo pamatovat J Byli jsme tam v pondělí a vychytali jsme žánrový večer pro gay a lesbickou komunitu, takto bylo o to zajímavější. No, ale letos to bylo už tak tak na hraně, že to pomalu vypadá, že příští rok si to necháme ujít. Proč? Ony totiž ty mínusy začaly nějak nepříjemně převažovat na plusy.

+ Hodně druhů piv na jednom místě
+ K pití vám občas zahraje kapela

- Přestěhování festivalu z Letňan do Holešovic na výstaviště asi nebylo ideální, ale zřejmě ekonomicky vynucené. Ze tří stanů zbyl jeden velkej s obsluhou a jeden malej pavilonek bez obsluhy zato s hodně druhy piva. Takže máte možnost poslouchat jen jeden hudební žánr a ne tři rozdílné jako loni. A nerad bych vychytal dechovkářskej večírek.
- Ve velkém stanu se točily jen tupláky a to je jednoznačně nejhorší změna. Když jdu na pivní festival, tak chci ochutnat co nejvíc druhů a ne se tam sežrat tuplákama a skoro nic neochutnat.
- Mám dojem, že ceny jídel v reálu neodpovídaly tomu, co deklarovali na webu. Zpětně jsem to už nezkoumal ale je to vysoce pravděpodobné.
- 45.- za pivo (půllitr) je už pomalu za mnou akceptovatelnou mezí. Vyrovná to jen možnost ochutnat „exotické“ piva, které se normálně v Praze netočí.
- I když u stánků s žetony nebyl nikdo a tedy nehrozily fronty, tak mi slečna ani po přemlouvání nevyměnila jen 3 žetony. Že prej minimum je 5 a přes to nejede vlak. Tak mě nasrala a nic jsem si u ní už za trest nevyměnil.
- Celkově mi to přišlo takové humpolácké oproti předchozím letům a chyběla tomu nějaká elegance.
Takže příští rok asi vymyslíme nějakou alternativu. Třeba na kolejích na Blanici teď bude taky pivní festival a druhů piva bude určitě víc než by člověk za večer ochutnal.

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Foto dobrý! Kolik že bylo těch tupláků? :oD