čtvrtek 26. dubna 2012

Dneska se něco změnilo

Dneska se muselo určitě něco stát, to není možný. Když jezdím ráno do práce na kole, tak když je fakt pěkně, tak cestou potkám tak maximálně tři cyklisty. Jenže dneska? Dneska jich bylo fakt spousta. Odhaduju to na nějakejch 15 kousků. A to samý odpoledne zase cestou z práce. To tedy bylo okořeněný ještě bruslařema a venčičema, ale to je klasika. Tak buď všichni propadli mámení sluníčka a pozitivní předpovědi počasí, nebo se takhle z jara rozhodli k pohybu. Ať je to to první nebo to druhý, tak očekávám, že to po pár dnech zase opadne. Buď se zkazí počasí, nebo nevydrží předsevzetí. Ona jich dobrá třetina byla fakt jen taková třetina svátečních cyklistů, tedy soudím podle oblečení. Je to rozhodně větší požitek každou chvíli někoho potkat, nebo někoho dojet a pozávodit na celkem už monotónní cestě, než to celé dupat ráno a odpoledne sám, ale co mě teda skutečně udivilo na pěkný polovině těch lidí? Určitě polovina jich neměla na hlavě helmu. Po všech těch nalejvárnách z Besipu a všude možně, kdy se do lidí hustí horem dolem, že na kolo bez helmy nelez, tak polovička jich prostě jezdí bez helmy. Mohlo by mi to bejt šumák, že se nechráněj, ale mě to štve z toho pohledu, že tím vlastně nechráněj mě. Proč? Protože když se někde v zatáčce shodou nějakejch podivnejch okolností třeba potkáme a skončíme zapletený v kolech, tak ty umělci bez helmy na tom asi budou hůř než já a já pak s nima budu mít zbytečný oplejtačky třeba kvůli doktorům nebo nedej bože policajtům. A na to by byl zvědavej asi málokdo. No ale co člověk nadělá? Musí si holt teď pár dnů dávat většího majzla a vyčkat až se sváteční bajkeři vrátí do metra, autobusů, tramvají a za volant.


8 komentářů:

Advid řekl(a)...

Jo jo, přilba je dobrá věc. :-D

Ječmínek Máselník řekl(a)...

já bych k tomu ještě přidal, že spousta těch nepřilbových navíc přihodila sluchátka, čímž se dostala na ještě vyšší level.
Jako pracovní hypotézu zatím mám, že jde o rozmáhající se partu lidí ze spinningů, kteří zatím nepochopili, jak funguje svět venku :-)

nikie řekl(a)...

JM: Tak s tou pracovni hypotezou jsi me dostal! :o)))

Ad poznatky na ceste do prace: Ja dneska vyrazila v 6 misto v 7 a zdesene jsem zjistila, ze v tu nekrestanskou hodinu jich jezdi jeste vic nez kdyz jezdim normalne!

Serža řekl(a)...

ale kromě "spinningářů" se vyrojila i spousta inlajnistek, jezděj zas po mý tréninkový běhací trase skoro nahatý a já mám motivaci :-b

Advid řekl(a)...

Serža: Myslíš něco takovéhleho: http://youtu.be/pE6lktbtH3U?t=5m11s ?

:-))

Majk řekl(a)...

Rendo, maly rypavy dotaz, taky mas dle platne vyhlasky na kole odrazky? :-))

Renda řekl(a)...

Odrazky nemám, ale zase jsem namontoval klakson ve tvaru kačenky na odrazování bruslařů od jízdy dvou vedle sebe :-)

Advid řekl(a)...

Majk: Nemusí být odrazky, pokud máš reflexní prvky na kole nebo oblečení.